Festivalul International de Muzica Sibiu/Hermannstadt - Recviem 31 mai 2014

Sibiul pe noi culmi muzicale

Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt a pus Sibiul alături de marile săli de concert ale lumii. Cvartetul Borodin, Giuliano Carmignola, Mario Caroli, Tamás Varga, Christian Badea, Sebastian Hamann, Martin Owen, Rodrigo Puskás, unii dintre cei mai valoroși muzicieni ai momentului la nivel mondial, au oferit, alături de muzicieni tineri excepționali, un regal de interpretare.

Publicul a descoperit în cadrul Festivalului și tinere talente remarcabile: compozitorul și violonistul român Vlad Maistorovici, pianistul italian Dario Bonuccelli, violonistul danez Niklas Walentin Jensen, pianista Diana Ionescu, violonista Simina Croitoru, clarinetistul Radu Greluș și colegii lor din orchestra Mozart Kammerphilharmonie au cântat împreună cu muzicienii consacrați, la cel mai înalt nivel artistic.

Ediția 2014 a Festivalului s-a încheiat, în forță, cu una din cele mai cunoscute capodopere ale repertoriului clasic: Recviemul de Mozart. Orchestra Mozart Kammerphilharmonie, Corul Festivalului și soliștii Irina Iordăchescu, Sidonia Nica, Ionuț Popescu și Marius Boloș au fost aplaudați minute în șir de sutele de spectatori care au umplut până la refuz Biserica Parohială romano-catolică ”Sfânta Treime”.

Succesul primei ediții dovedește că Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt îți împlinește promisiunea: oferă evenimente de cel mai înalt nivel artistic, promovează tinerii muzicieni deosebit de talentați și atrage public din toată lumea, cu beneficii durabile pentru comunitatea sibiană și pentru prestigiul cultural al României.