Activități în premieră

Proiectul Parsifal - Activități în premieră

Richard Wagner Society Romania
Prima de acest fel din țară – va debuta cu ocazia concertelor din 7 și 8 octombrie 2016. Sub președinția de onoare a Excelenței Sale domnul Werner Hans Lauk, ambasador al Republicii Federale Germania, Societatea va fi un forum și o plaformă de informație, întâlnire și dialog al iubitorilor creației lui Wagner.

Cursuri de măiestrie dedicate repertoriului wagnerian
Cu prilejul acestui proiect, Fundația Română pentru Excelență în Muzică, organizează cursuri de măiestrie dedicate repertoriului wagnerian, oferite de soliștii străini pentru cântăreții români. Aceste cursuri reprezintă o oportunitate excepțională pentru cântăreții români și începutul unei școli de canto în acest stil, în România. 

Repetiția generală a spectacolelor cu actul I din «Parsifal» (5 octombrie la Ateneul Roman - ora 19) va fi dedicată generației tinere de elevi și studenți, pentru a-i atrage către o lume a legendelor și miturilor wagneriene realizate în muzică, mituri cu care ei sunt deja familiari prin experiențe ca «Lord of the Rings», «Game of Thrones» sau «Star Wars», inspirate de subiecte similare cu cele ale lui Wagner. 

Colaborare artistica
«Parsifal» creaza un cadru excepțional de strânsă colaborare colegială artistica între cei mai importanți artiști internaționali ai repertoriului wagnerian și muzicienii români, în primul rând membrii Orchestrei și ai Corului Filarmonicii «George Enescu», dar și cântăreții soliști români participanți la spectacole.

Un spectacol unic
Proiectul PARSIFAL LA ATENEU folosește o gamă largă de elemente tehnice și, de asemenea, caracteristicile unice și avantajele acustice ale sălii Ateneului, într-un spectacol de operă complet – realizat într-un mod original. Spectacolul plasează publicul în mijlocul acțiunii, ceea ce este absolut unic, creând o experiență emoțională și senzorială profundă și inegalabilă.