Richard Wagner Society Romania

Cu ocazia proiectului «Parsifal la Ateneul Român» a fost creată RICHARD WAGNER SOCIETY ROMANIA - o platformă de dialog cultural, un forum de informare și întâlnire a iubitorilor muzicii lui Wagner și o invitație pentru cei pasionați de muzica lui Wagner din țară și din străinătate de a participa la evenimentele din București.

Ambasadorul Republicii Federale Germania - Excelenta Sa domnul Cord Meier-Klodt a acceptat sa fie noul presedinte de onoare al Societății Wagner România.

"Îmi place muzica clasică, dar nu m-aş numi un împătimit al muzicii lui Wagner, cel puţin nu în accepţiunea totală a cuvântului. Deşi încă nu am urmărit încă un ciclu complet al Inelului Nibelungilor pe renumitele scaune incomode de la Bayreuth, sunt încântat că există în România o Societate Wagner şi, mai mult de-atât, că am fost rugat să-i fiu preşedinte de onoare.
Wagner a provocat mereu un spectru larg de reacţii emoţionale, mai mult decât orice alt mare compozitor german: de la fericire totală şi extaz faţă de cele mai sublime momente ale muzicii sale până la uimire faţă de complexitatea compoziţiilor sale; de la impactul pe care muzica sa l-a avut în timpurile dificile ale secolului trecut, la perceperea personalităţii sale multifaţetate.
Chiar şi astăzi, muzica sa continuă să dezbine şi, totodată, să unească – sub aspect muzical, politic sau ca eveniment social. Însă întotdeauna este un eveniment! Şi, dincolo de orice îndoială, reprezintă un element central al bogatei tradiţii muzicale europene, care a influenţat atât de mulţi compozitori contemporani.
În acest sens, sunt în mod cert un „wagnerian” şi mândru să fiu preşedintele de onoare al Societății Wagner România"