Cvartetul Borodin la Sala Bibliotecii ASTRA

Cvartetul Borodin la Festivalul International de Muzica Sibiu/Hermannstadt

Cvartetul Borodin a ridicat publicul în picioare, la primul concert susținut în România în cei aproape 70 de ani de existență ai ansamblului. Ruben Agaronian (vioara 1), Serghei Lomovski (vioara 2), Igor Naidin (violă) și Vladimir Balșin (violoncel) au oferit o interpretare de clasă mondială a Cvartetului nr. 9 de Beethoven și a Cvartetelor 7 și 9 de Dimitri Șostakovici, la Sala festivă a Bibliotecii ASTRA din Sibiu, în cadrul Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt.
 
Repertoriul ales are o semnificație specială: cu decenii în urmă, membrii fondatori ai Cvartetului au colaborat cu Dimitri Șostakovici, care a supervizat personal studiul fiecăreia dintre piesele sale.
 
La primul concert oferit la Festival, Cvartetul a dat, din nou, o dovadă a valorii sale artistice, printr-o interpretare de referință a repertoriului care l-a consacrat pe plan mondial. Cvartetul Borodin a cântat piesele lui Șostakovici în toată lumea, pe scenele din Viena, Zurich, Frankfurt, Madrid, Lisabona, Sevilla, Londra, Paris, New York și, acum, la Sibiu.