RODRIGO PUSKÁS

Rodrigo Puskás

Rodrigo Puskás s-a născut în Budapesta. La 11 ani câștiga premiul I la Concursul de Vioară din Budapesta și, tot la această vârstă, a fost admis la prestigioasa Academie de Muzică ”Franz Liszt”.

Câștigă premiul I la competiția națională de vioară ”Janos Koncz” și la concursul de Muzică de Cameră. A fost premiat la  competiția internațională ”Ruggiero Ricci” de la Berlin (1995) și la Competiția Internațională de Muzică din Nagano, Japonia (2001).

Concertează în Ungaria, Germania, Cehia, Slovacia, Italia, Olanda, Spania, Franța, Japonia, SUA, Rusia. A fost concertmaestru în orchestre importante: Meadows Symphony, Abilene Philharmonic, Utah Festival Opera Orchestra, Orchestra Filarmonică a Academiei ”Franz Liszt”, Orchestra Filarmonică Daejeon (Coreea de Sud).

Rodrigo Puskás a interpretat pentru prima oară lucrări ale unor compozitori contemporani special create pentru el sau care i-au fost dedicate, ca, de exemplu, “Blues for Nick” de compozitorul American Kevin Hanlon. 

Rodrigo Puskás își exprimă pasiunea față de muzica de cameră ca membru fondator sau alăturându-se unor ansambluri camerale. 

Rodrigo Puskás a fost prezentat în  programul de muzică clasică al postului de radio KUHF din Houston iar concertul său de la Biblioteca din Beverly Hills și de la Muzeul de  Artă din Los Angeles au fost difuzate live și înregistrate de postul național de radio Bartók din Ungaria.

În fiecare an, Rodrigo Puskás cântă într-o serie de concerte sponsorizate de Societatea Ungară de Artă Muzicală. Cântă pe o vioară din secolul XVIII, Guadagnini.

“Interpretarea lui Puskás a pieselor din secolele XIX și XX a fost electrizantă.” The Los Angeles Times 

“Un artist superb.... cu un stil personal deosebit.” The Chronicle 

“....tehnică desăvârșită, intensitate în expresie, stil extraordinar...” CL Concert Series 

“Acest tânăr este un violonist excepțional, un talent de primă clasă...” Ruggiero Ricci 

”Puskás a captat audiența cu interpretarea Concertului pentru Vioară și Orchestră de Ceaikovski”  The Montgomery Courier