MARTIN OWEN

Martin Owen

Cornist principal la BBC Symphony și Filarmonica din Berlin, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, Martin Owen este frecvent invitat ca solist de către festivaluri din întreaga lume și de majoritarea orchestrelor din Londra, Filarmonica din Berlin și Orchestra europeană de cameră. În anul 2007 și-a făcut debutul la Festivalul Proms, alături de Filarmonica BBC, și, doi ani mai târziu, a interpretat „Concerto at the Proms” de Knussen, dirijat de compozitor.

Martin Owen a fost —timp de 10 ani— cornist  principal la Royal Philharmonic din Londra. 

Repertoriul său solistic include lucrări de Mozart, Richard Strauss, Schumann, Michael Haydn, Weber, Messiaen, Britten, Gordon Jacob, Malcolm Arnold, Elliott Carter și Oliver Knussen, pe care le-a interpretat alături de Royal Philharmonic, BBCSymphony, Orchestra Națională a Spaniei, HalleOrchestra, New WorldSymphony, Ensemble Modern, Kyiv Soloists și London Symphony.

Discografia lui Martin Owen include „Concertul pentru corn” al lui Mozart, Serenada pentru tenor, corn și orchestră de coarde” de Benjamin Britten, alături de tenorul Philip Langridge și ansamblul Guildhall Strings (Linn records), Octetul Schubert (Wigmore Hall Live), „Konzertstuck” de Schumann (BBC Music), „Sinfonia concertante” de Danzi, alături de Marriner și Orchestra Cadaques (Trito); și „Four Seasonal Nocturnes” de Elms (Dutton).

A fost invitat să cânte pentru mai mult de 300 coloane sonore, inclusiv pentru filmele James Bond, Star Wars, Harry Potter, Gladiatorul și Pirații din Caraibe.