GIULIANO CARMIGNOLA

Giuliano Carmignola, violonist

Virtuoz al viorii - moderne și baroce deopotrivă - Giuliano Carmignola este apreciat la nivel mondial pentru repertoriul său larg ce cuprinde lucrări baroce, romantice, clasice și contemporane. 

Născut la Treviso, în Italia, Giuliano CARMIGNOLA este profesor de vioară la Școala Superioară din Lucerne și la Accademia „Musicale Chigiana” din Siena. A primit titluri onorifice de la Academia Regală a Filarmonicii din Bologna și de la Accademia Nazionale di Santa Cecilia. 

Giuliano Carmignola și-a început cariera de solist alături de dirijori de marcă precum Claudio Abbado, Eliahu Inbal, Peter Maag și Giuseppe Sinopoli, și a interpretat pe scenele Royal Albert Hall, La Scala, Musikverein, Filarmonica din Berlin și Amfiteatrul Ceaikovski. 

De asemenea, violonistul a colaborat cu Bernard Labadie și Ton Koopman, a condus Orchestra de Cameră „Mahler” și Kammerakademie Potsdam, și a susținut concerte în toată lumea - printre alții - cu Claudio Abbado și Orchestra Mozart, Paul McCreesh și Orchestra de Cameră din Basel, Orchestra Champs-Élysées, Academia de Muzică Veche și Orchestra Barocă din Veneția. 

Discografia bogată a lui Giuliano Carmignola - realizată cu studiourile Sony și Deutsche Grammophon - include următoarele: două albume ale concertelor de Vivaldi înregistrate pentru prima oară în lume, distinse cu premiile internaționale „Diapason D’Or” și „Choc du Monde de la Musique”, „Cele Patru Anotimpuri” și alte concerte de Vivaldi, colecții ale concertelor de vioară de Locatelli și Tartini, colecția completă a sonatelor de Bach pentru vioară și harpă, alături de Andrea Marcon și toate concertele pentru vioară ale lui Mozart, cu dirijorul Claudio Abbado și Orchestra Mozart. 

„Niciun alt violinist nu simte muzica atât de profund - cu o asemenea delicatețe a expresiei - și nu poate susține linia melodică la nivelul unei arii de operă.” - BBC Music Magazine, 2010 

„Sunetul lui Carmignola este puternic și incitant - plin de pulsația neobosită a secvențelor caracteristice muzicii lui Vivaldi - și, în același timp, incredibil de delicat și rafinat…” - The Observer (Londra), 2013 

„Violonistul excepțional Giuliano Carmignola pune în valoare contrastele îndrăznețe, cromatica și inovațiile tehnice uimitoare ale concertelor mai puțin cunoscute ale lui Vivaldi.” - The New York Times, 2013