MARIO CAROLI

Mario Caroli, flautist

Mario Caroli a câștigat, la doar 22 de ani, premiul Kranichsteiner Musikpreis” la Darmstadt și a început o carieră de mare succes, fiind considerat unul din cei mai buni flautiști din generația lui și printre puținii muzicieni capabili să interpreteze - cu aceeași virtuozitate - un repertoriu clasic, precum și cele mai complexe piese ale creației contemporane. 

În concertele sale, Mario Caroli îmbină lucrările lui Marin Marais și pe cele ale lui Brian Ferneyhough cu o forță evocativă remarcată de critici și de public încă de la primele sale concerte de la Societatea Filarmonică din Bruxelles sau de la Théâtre du Châtelet din Paris. 

 

Mario Caroli este deseori invitat la marile săli de spectacol ale lumii: Filarmonicile din Berlin și Cologne, The Concertgebouw (Amsterdam), Sala Herkules (München), Konzerthaus (Viena), The Royal Festival Hall (Londra), Théâtre du Châtelet (Paris), Opéra Garnier (Paris), Lincoln Centre (New York), Suntory Hall (Tokio), Oji Hall (Tokio), Opera City House (Tokyo) și Palais des Beaux Arts (Bruxelles). 

Interpretează concerte de flaut - repertoriul său bogat include Vivaldi, Sciarrino, Mercadante, Ibert și Jolivet - alături de orchestre faimoase (Orchestra Simfonică Italiană de Radio, Orchestra Philharmonia din Londra, Orchestra Națională a Belgiei, Bayerische Rundfunk, Filarmonica din Tokyo, orchestrele din Stuttgart, Rouen și altele). A fost solist al ansamblurilor Les Percussions din Strasbourg, Contrechamps din Geneva, Algoritmo din Roma, Neue Vocalsolisten din Stuttgart, Schola Heidelberg, sub bagheta unor dirijori de prestigiu precum Pierre Boulez, Peter Eötvös, Heinz Holliger, Lothar Koenigs, Kazushi Ono, Pascal Rophé și Oswald Sallaberger. 

De asemenea, Mario Caroli are un doctorat în filozofie - obținut summa cum laude pentru o teză despre opera lui Nietzsche Der Antichrist” - și are o pasiune pentru poezie, cinematografie și psihologie. Acest interes cultural susține încercarea lui de a revitaliza viziunea tradițională a flautului. 

Mario Caroli a devenit solistul preferat al unor mari compozitori contemporani. De asemenea, este singurul flautist contemporan care a interpretat în concerte monografice lucrările integrale ale lui Sciarrino, Ferneyhough și Jolivet. 

Datorită interpretărilor sale caracterizate de o virtuozitate, fantezie și intensitate ieșite din comun, criticii l-au numit un fenomen

Înregistrările și concertele sale sunt difuzate de posturile de radio și televiziune din întreaga lume. 

Mario Caroli are un talent aproape supra-omenesc și o inteligență muzicală extraordinară.- American Record Guide 

Un interpret cu posibilități nelimitate. - Le Monde de la Musique 

O interpretare ale cărei culori și substanță sunt de o frumusețe impresionantă.” - The Guardian

http://www.mariocaroli.it/