ORCHESTRA SIMFONICĂ

Simfonia a 7-a de Beethoven la Ateneul Bucuresti

Tinerii sunt minunaţi, foarte receptivi la ideile noi şi cu o sete de cunoaştere pe care nu o întâlnim mereu în Marea Britanie.” Julie Price, fagotistă în Orchestra Simfonică BBC şi profesor la Colegiul Regal de Muzică din Londra

Este un proiect unic şi minunat, pentru că reuneşte muzicieni profesionişti veniţi în România pentru a colabora îndeaproape cu tineri de aici. Nu le dăm lecţii de la distanță, ci lucrăm alături de ei.” Michael Cox, flautist în Orchestra Simfonică BBC şi profesor la Şcoala de muzică şi artă dramatică Guildhall din Londra.

Orchestra simfonică a Fundației Române pentru Excelență în Muzică este un ansamblu de 110 muzicieni selecționați prin audiții naționale, un forum muzical ce aduce împreună interpreți români și străini, aflați la început de carieră sau cu nume consacrate. Este, de asemenea, un prilej de a aduce înapoi în țară artiști români de valoare stabiliți în străinătate.

La concertul inaugural din 8 aprilie 2012, alături de talentele tinerei generații, au urcat pe scena Ateneului Român interpreţi reputați ca Remus Azoiţei (profesor la Academia Regală de Muzică din Londra), Bogdan Zvorişteanu (concertmaestru la Orchestra Suisse Romande din Geneva), Chris Richards şi Rod Franks (ambii de la London Symphony Orchestra), Michael Cox, Richard Simpson, Martin Owen şi Julie Price (toţi patru de la BBC Symphony Orchestra) pentru a interpreta Octetul pentru coarde în mibemol major op. 20 de Felix Mendelssohn, Serenada pentru suflători, violoncel şi contrabas în re minor, op. 44 de Antonin Dvořák şi Simfonia nr. 7 în la major, op. 92 de Ludwig van Beethoven.