Fundația Română pentru Excelență în Muzică

BINE AŢI VENIT!

Dragi prieteni și colegi,

Vă întâmpinăm cu entuziasm și cu speranța că vă veți alătura echipei noastre, pe drumul lung și frumos care ni se așterne înainte. Fundația Română pentru Excelență în Muzică este o organizație non-guvernamentală, non-profit, înființată pentru a-i ajuta pe cei mai talentați muzicieni din România să colaboreze cu colegii lor din alte țări și pentru a reuni contribuția și energia creativă a întregii lor generații.

Scopul nostru este de a fi o platformă tuturor celor care dovedesc seriozitate, profesionalism și un mod de gândire pozitiv, deschis colaborării. Le oferim tinerilor artiști șansa de a colabora, în România și în alte țări, cu mari muzicieni ai lumii, români sau străini. Îi sprijinim, astfel, să contribuie la progresul valorilor culturale, în România și să promoveze o imagine pozitivă a țării lor, peste hotare. Organizăm evenimente culturale de cea mai înaltă calitate artistică și desfășurăm proiecte educative și sociale care au în centru muzica, două dintre principalele noastre obiective.

Activitatea Fundației are un caracter flexibil și se bazează pe participarea tinerilor pentru care a fost creată. Succesul lor este cu atât mai important cu cât contribuie la succesul și dezvoltarea societății noastre, în ansamblu. Vă invităm cu toată inima să ne fiți alături, în calitate de colegi, parteneri sau sponsori.

Christian Badea, Președinte

MISIUNEA FUNDAȚIEI

Fundația Română pentru Excelență în Muzică își asumă misiunea de a ridica nivelul interpretării muzicii clasice în România și de a susține dezvoltarea, în țară, a tinerilor muzicieni talentați, îndeplinind următoarele obiective:

-   să creeze condiții structurale și materiale pentru ca tinerii muzicieni români să își poată perfecționa arta interpretativă prin colaborări cu cei mai importanți artiști ai lumii și colegi de peste hotare;
-   să înființeze ansambluri muzicale de calibru internațional care să concerteze în România și în străinătate, oferind muzicienilor români posibilitatea de a se dezvolta profesional, într-un cadru de excelență artistică;
-   să contribuie la evoluția societății românești în ansamblu, prin implicarea muzicienilor în proiecte ce integrează muzica clasică în societate, cu precădere în educația copiilor și a tinerilor din medii defavorizate.

EVOLUŢIE

Din punct de vedere mitologic, teritoriul României e cel unde s-a născut muzica, este tărâmul lui Orfeu. Muzica noastră populară vine din negura timpurilor şi dintr-un filon genetic preţios. Muzicienii români produc un sunet special, unic, care se adreseaza direct sufletului” Purtat de această convingere, Christian Badea creează, în 2011, Fundația Română pentru Excelență în Muzică, unde practică același ritm susținut al performanței care i-a caracterizat întreaga carieră.

În primii 2 ani de activitate, în cadrul Fundației debuteaza o orchestră simfonică și alte trei ansambluri. Tinerii interpreți români au ocazia să colaboreze și că concerteze cu muzicieni din cele mai reputate orchestre europene. Fundația organizează evenimente la București și Sibiu și pune bazele Festivalului Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt. Înființată înainte de Crăciun, în decembrie 2011, Fundația Română pentru Excelență în Muzică își începe activitatea dăruind. “Caravana Muzicală”, primul proiect de implicare socială prin muzică realizat în colaborare cu Rotary Triumph București, oferă concerte în secțiile de oncologie pediatrică ale spitalelor de copii “Marie Curie” și ”Grigore Alexandrescu” și la centrele de asistență socială “Casa Speranței” și “Don Orione” din București.

La începutul anului 2012, Christian Badea formează un juriu de artiști de prestanță - Remus Azoiței, Mihaela Martin, Martin Owen și Richard Simmons (ultimii doi fiind membri ai Orchestrei Simfonice a BBC), pentru a identifica talente de excepție în rândul tinerei generații de muzicien din Romania.  Juriul audiază peste 400 de candidați la București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Chișinău. În aprilie 2012, tinerii aleși încep să lucreze cu concert maeștri și șefi de partidă ai unor orchestre celebre (London Symphony, BBC Symphony, Suisse Romande și Tonhalle Zürich), profesori ai Royal Academy și Guildhall School of Music din Londra. Împreună, ei formeaza "London – Bucharest Festival Orchestra". Colaborarea reprezintă o premieră în România și culminează cu un concert de gală pe scena Ateneului Român.

În octombrie 2012, ansamblul de coarde "Stradivarius", următorul proiect al Fundației, se lansează la Ateneul Român, în cadrul Concertului Caritabil al Fundației Principesa Margareta a României, cu participarea violonistului Alexandru Tomescu, sub bagheta tânărului dirijor român Gabriel Bebeșelea.

În 2013, debutează, la Sibiu și apoi la Ateneul Român, ansamblul baroc de fete "La Stravaganza", cu Giuliano Carmignola ca solist, actualizând modelul orchestrei de fete din Ospedale della Pietà, condusă de Antonio Vivaldi în Veneția secolului XVIII. Tot în 2013 este fondată și orchestra de muzică de cameră "Mozart Kammerphilharmonie", dedicată cu precădere repertoriul clasic al compozitorilor precum Haydn, Mozart și Beethoven. În mai 2013, la Sibiu, ansamblul "La Stravaganza", împreună cu violonistul Giuliano Carmignola și Mozart Kammerphilharmonie dirijata de Christian Badea, susțin Concertul de Gală ce lansează Festivalul Internațional de Muzică Sibiu/Hermannstadt.

Festivalul International de Muzica Sibiu/Hermannstadt are loc între 24 și 31 mai, 2014 și se bucura de colaborarea a peste 100 de artisti din 7 tari europene. Festivalul, desfasurat sub titulatura "AMADEUS", prezinta 12 concerte in 8 zile si gazduieste oaspeti exceptionali. Orchestra de camera Mozart Kammerphilharmonie - Director Artistic - Christian Badea, este orchestra in rezidenta a Festivalului.

În mai 2015, Fundatia initiaza un nou proiect, in partenariat cu Filarmonica "George Enescu" si cu participarea unor solisti de renume international - proiectul PARSIFAL LA ATENEU - un spectacol de opera complet cu actul 3 din opera lui Richard Wagner. Proiectul face parte dintr-o strategie pe termen lung de a stabili o puternica traditie wagneriana in Romania, prin colaborari intre muzicienii romani si cei mai importanti cantareti wagnerieni ai lumii. 

Încă din primii ani, Fundația își concretizează modelul inovator de performanță si perfecționare muzicală în proiecte de înalt nivel artistic, al căror succes demonstrează beneficiile investiției în potențialul muzicienilor din Romania si mai ales a tinerei generatii. Fundația Română pentru Excelență în Muzică se dezvoltă în permanență, cu sprijinul partenerilor și sponsorilor, ca o platformă internațională deschisă de performanță artistică.

In paralel cu proiectele de performanta de inalta valoare artistica, Fundația își propune să aducă o contribuție semnificativă la dezvoltarea societății civile contemporane, prin proiecte culturale de implicare socială si educativa.

MANAGEMENT și INFO

 

Christian Badea - Director Executiv

Stefan NM Ungureanu - Business Manager - stefan.nm.ungureanu@gmail.com

Andrei Stefan Racu - Manager - Personal Artistic și Logistică - asgracu@gmail.com, +40 721 231 731

Clifford Chance Badea - Consultanță legală - Contact Maria Ciulica, +40 749 080 369, maria.ciulica@cliffordchance.com

Fundatia Romana pentru Excelenta in Muzica

Str. Ion Ghica nr. 4, Sector 3, București

office@frem.ro

Înregistrată la Judecatoria sectorului 1, București cu nr. 3471/299/2012 , în data de 13 Martie 2012. CUI nr. 30004543 din data de 30 Martie 2012 (Ministerul Economiei și Finanțelor)
Înregistrată în Registrul Special al Asociațiilor și Fundațiilor cu nr. 8 din 22/03/2012 la Judecătoria sectorului 1, București

Conturi bancare:

RO53 RZBR 0000 0600 1449 1821 - RON
Raiffeisen Bank - Agenția București Mall

Susţine fundaţia

REDIRECTIONAŢI 2%

Puteți susține misiunea noastră doar redirecționând 2% din impozitul pe care deja l-ați plătit statului pentru veniturile din 2013 către Fundația Română pentru Excelență în Muzică.

mai mult
Download

Redirecționați până la 20%
din impozitul pe profit

Redirecționați până la 20% din impozitul pe profit datorat pentru a sprijini organizarea Festivalului Internațional de Muzică Sibiu-Hermannstadt.

mai mult
Download

Donație individuală

Prietenii, partenerii și donatorii FREM sunt invitați la toate evenimentele curente ale Fundației. Vă invităm să deveniți donatori și să contribuim, împreună, la împlinirea destinului artistic al tinerilor muzicieni talentați din România și a rolului lor de ambasadori ai culturii române în lume! mai mult
Donate
Slide Left Slide Right